Tuffa fiskedrömmar

Som fiskare finns det alltid en del fiskar som man vill fånga lite mer än andra, det är fiskar som kanske kräver lite mer fysik eller sådan som är svåra att finna. En del simmar bara på tuffa vatten dit det är svårt att ta sig och för en del gäller det fisk som finns på ett ställe dit man kanske inte hr råd att ta sig. Oavsett vilken hobby man har så finns det drömmar man vill uppnå inom den, just när det gäller fiske kan det vara svårt att fånga just den där specifika arten eftersom det krävs specifik utrustning för olika typer av fiske och det är inte alltid det billigaste man kan köpa. Dock så finns det resor på vilka man kan åka och få uppleva hur det är att fånga just den arten man vill.

Inte utan kamp

Den första av de arter människor drömmer om att fånga är atlantisk blå marlin,  detta är den fisk som toppar listan över de mest svårfångade fiskar. Dem har inte fått detta ryktet för intet, denna fisk kombinerar en trio av massiv storlek, kämparglöd och sällsynthet. Tillsammans gör dessa attribut blå marlin till den Heliga Graal av fångster, en sann trofé för alla fiskare som samlar på fångster. För att fånga denna fisk får man bege sig till Atlanten, detta gör att åtkomsten av denna fisk är något begränsad. Bortsett från det är de väldigt undvikande fiskar och det blir en stor utmaning att försöka få dem på kroken. Med tanke på detta är det inte alla fiskare som klarar av att fånga denna fisk, det krävs en stor dos tålamod och erfarenhet för att inte glömma bort rätt typ av utrustning och en perfekt krok anpassad för denna fisks speciella mun. När man väl lyckats få den på kroken kan man inte förvänta sig en lugn och fin fångst, denna fisk ger en ordentlig kamp som kan skaka om en liten bit under tiden man tar in dem.

Tung och snabb

Segelfisken är en medlem av billfish familjen och en fisk som ser något snobbig ut. Dessa fiskar lurar kring havsbottnar och är en väldigt svår fisk att få tag på. Den otroliga hastigheten de simmar med kan nå hela 109 km/h, detta gör den till den snabbaste havsfisken och en stor utmaning att fånga. Om de magnifika fiskar de är ganska ymniga och kan lätt krokas på när lockas med bläckfisk bete. Men en så snabb fisk som kan bli upp till 3 meter lång och väga 100kg är inte det lättaste att lyckas dra upp, framförallt inte eftersom även denna fisk ser till att ge en tuff kamp om man försöker dra upp den. De är kända för att om och om igen dyka ner i protest och försöka ha sönder linan, vill man dra upp en sådan här får man se till att ha en hel del tålamod då det kan ta flera timmar att få upp en. Men när man väl lyckats är det en vacker fisk att se på och helt klart värt den där långa kampen man hade med en.