Fiske i södra Sverige – del 2

I vassen lurar gäddan brukar man säga, och det kanske inte är så konstigt med tanke på att gädda är bland det vanligaste fisket vi har i Sverige. Många av våra sjöar är rika på gädda och det är ofta en stolthet när man dragit upp en riktigt stor sådan. Men det där med att få fångst är inte alltid det lättaste, har man inte jättestor koll eller erfarenhet så kan det vara svårt att hitta de där ställen som oftast ger en fångst, därför kan man boka in en resa till erfarna och kunniga fiskare som tar med en på det bästa fisket för just det området.

Gädda i massor

I förra artikeln var vi mellan Göteborg och Oslo för ett varierat fiske, men denna gång är det dags att ta sig en titt på speciellt gäddfisket och fortsätta lite längre ner söder ut. I gäddrikets huvudstad Karlskrona hittar vi Camp Dragsö Sportfishing, ett ställe som har specialiserat sig på att just fiska gädda. Här erbjuds kvalitativa möjligheter till fiske, boende erbjuds i olika klasser och likaså båtar. Själva Dragsö är känt för att ligga i ett fiskrikt område där det inte är ovanligt med gäddor som är över 100cm långa. Fisket sker i en härlig skärgård och fokuseras i första hand på just gädda, tack vare båtarna kommer man ut till de allra bästa platserna där chansen för napp är som bäst.

Året om fiske

Här börjar säsongen när isen har släppt, men mars är den månad man har som standard för starten. Dock så kan gädda fiskas året om och därför håller man delar av stugbyn öppen året om. Under mars-maj och september-november är det som mest populärt att komma hit och fiska, och även om gädda är den huvudsakliga fisken här så finns även ett bra utbud på abborre. Eftersom det är fiske det handlar om så är det olika hur fångsten ser ut, men en vanlig dag fångar gästerna 5-25 gäddor per båt. Dock kan det en riktigt bra dag bli betydligt mer än så och fisket kan nå hela 80 gäddor på en enda båt. Helt klart en resa värd pengarna, framförallt om man frågar de som satte rekordet för campen år 2014 då de på 6 fiskedagar lyckades landa hela 483 gäddor. Detta med catch & release metoden så klart.

Alternativ för alla

Dragsö Sportfishing erbjuder flera olika fiskepaket där man själv kan välja i vilken klass man vill ha både stuga och båt, allt för att alla ska kunna ha råd att åka på den där fiskesemestern de längtar efter. Alla stugor kommer med flytvästar, wifi, grill och ankare. Ett inplastat sjökort hjälper dig att navigera till de bästa platserna på sjön och har du en egen båt finns det fiskepaket som inkluderar en båtplats vid bryggan, en parkering för trailern och tillgång till sjösättningsplats. Här finns lösningar på allt och något för alla, skulle man av någon anledning tröttna på fisket kan man alltid ta sig an någon av de andra aktiviteterna som erbjuds i närheten. Här ligger Boda Borg dit man kan titta in på ett äventyr i Fångarna på fortet stil, en rundtur på stadens Marinmuseum kan vara ett lärorikt avbrott eller varför inte ta sig en promenad i pittoresk bymiljö. Ja vare sig man är ute efter historia, god mat eller shopping kan man finna det här.

Alternativ för alla