Fiske i södra Sverige – del 1

Vilken fiskare som helst kan nog hålla med om att den ultimata resan vore en där man får obegränsat med fiske, det kan innebära en vanlig camping tripp i Sverige. Tidiga mornar vid någon vacker sjö, öppen eld över vilken man kan tillaga sin fångst. Fiske kan vara en ganska ensam hobby, det är inte alltid man har någon annan som tycker det är lika kul att åka iväg till sjön. Som tur är finns det lösningar på detta, även här i Sverige kan man åka iväg på en fiskeresa och där träffa andra likasinnade människor. Det enda man behöver göra är att välja vilken typ av fisk man är sugen på att dra upp så finns det sedan en uppsjö av destinationer man kan välja mellan.

Många olika arter

Nere i södra Sverige är naturen en mix av skogsområden och stora öppna landskap, runt Vänern och Vättern finner man kuster och slätter medan det nere i Skåne finns mest jordbruksmark. I de mindre sjöarna kan man hitta en hel del gädda, abborre och gös. Östersjökusten erbjuder gädda, abborre, havsöring och lax och i Vänern och Vättern kan man fånga abborre, gädda, öring, röding och lax. Ett bra utbud av fisk som kompletteras med makrill, näbbgädda och torsk längs både väst- och sydkusten.

Olika typer av fiske

Munkedal är ett av de ställen dit man kan styra sin tripp, detta ställe erbjuder fiske i insjö, älv och hav. Det finns tillgång till olika insjöar, både stora och små som har ett varierat utbud på fisksorter. Är man sugen på laxfisket finns här Örekilsälven som är ett av de bästa vatten i Sverige för just denna typ av fiske, man kan till och med höra vattnet brusa från anläggningen. En resa hit innebär ett boende i herrgårdsmiljö med anor från tidigt 1800-tal. Här serveras god mat och servicen håller hög standard, rummen håller inget annat än hotellstandard.

Året om

Från Örekilsälven kan man mellan 15 maj och 15 september fiska lax och öring medan fisket i insjöarna sker året om. Vill man fiska gädda och regnbåge är det vår och höst som är de bästa årstiderna för detta, men även vintertid kan man njuta av ett härligt isfiske så länge vädret tillåter. Men fiske är inte allt man tillåter på denna herrgård, här kan man också gå på en jakttur eller njuta av en vinprovning.

Historisk logi

Bara själva herrgården i sig gör resan intressant, denna har funnits sedan 1800-talet och ligger mellan Göteborg och Oslo. Berättelserna om det kringliggande området sträcker sig över 1000 år tillbaka i tiden. Tack vare skogen och havet serveras här det bästa man kan tänka sig inom vilt och fisk så efter en dag vid vattnet kan man slå sig ner i restaurangen och njuta av en delikat måltid. Det perfekta valet för den som vill spendera sin semester i Sverige med fantastiskt fiske och en underbar logi. Här kan man stå på benen hela dagen för att sedan sova gott i denna historiska miljö där man kan känna hur det gamla finns kvar i atmosfären.

Historisk logi