Fiske i Kanada

En termos med kaffe, en varm tröja och fiskeutrustningen i hand utgör för många en perfekt morgon vid sjön. Man får en chans att samla sina tankar inför dagens händelser och det är aldrig fel att starta dagen med avkoppling. Känslan av ett stilla vatten fullt av morgonpigga fiskar är att jämföra med en annan människas stund i soffan framför nyhetsmorgon med kaffekoppen. Men detta är kanske inte något man har tid för varje dag, detta kan man göra mornar när man är ledig och har tiden till det. Vill man däremot kunna njuta av fisket lite mer intensivt så finns det resor man kan åka på, både här i Sverige och utomlands.

Kanadensiska västkusten

Nämner man laxfiske är kanske Norge det första land man tänker på som svensk, och detta land är bra att bege sig till för inte bra fisket utan även den otroliga naturen som finns där. Men det är inte bara hit man kan åka för bra fiske, i British Colombia i Kanada finner man den otroliga västkusten med sina vackra vyer. I hamnen i Prince Rupert kan man, om man har tur, få se valarna vara uppe och vända vid ytan och här flyger örnarna fritt. Bara det vore värt en resa dit men för den fiskeintresserade så finns här möjligheten till ett otroligt fiske.

Ägare och guide

På Langara Islands, en ö i British Colombia, hittar man Langara Island Logde dit man kan åka på en otrolig fiskeresa. Ön i sig är bara 35.37 kvadratkilometer stor och trakten runtomkring är nästintill obefolkad, här finns mindre än 2 invånare mer kvadrat. Här är klimatet detsamma som i Sverige med sina fyra årstider. Bokar man en resa hit så blir man guidad i fisket av kunniga guider som har fiskat i området under många år och känner till allt man kan tänkas behöva veta för det perfekta fisket. En tripp hit erbjuder ett fiske av lax och hälleflundra som du inte kommer kunna finna någon annanstans i världen. Detta är ett fantastiskt fiskeparadis som endast en handfull sportfiskare får uppleva varje sommar, platserna man erbjuder till detta ställe är nämligen begränsade så vill man få chansen att uppleva detta bör man tidigt ta kontakt med Yos Gladstone som är ägare, guide och dessutom sköter bokningarna.

Ägare och guide

Erfarna guider

Ska man beskriva fisket här med ett ord är det rikligt, detta tack vare att Langara Island är den första stora matstationen för lax som kommer från Stilla havet. Guiderna som finns här är ägaren Yos och Tom Thomson, dessa har båda arbetat på detta ställe i över 10 år och kan ge ovärderliga råd när man planerar en tripp hit. Man får en inblick i vad man kan förvänta sig, de bästa tiderna och alla andra detaljer som behövs för en perfekt resa. Något annat som gör att Langara Island utmärker sig är den korta distansen ön har till fiskevattnet, det tar endast 5-15 minuter från kajen ut till de bästa ställen för fiske. Andra ställen för laxfiske har minst 45 minuter för att ta sig dit. Bekväma båtar, vacker natur, otroligt fiske och kunniga guider borde vara tillräckligt för att göra detta till varje fiskares drömresemål.