Fiske i Asien

Vackra semesterorter med delikat mat och en stor variation av kultur är precis vad sydöstra Asien handlar om, dessutom är det hem för många olika industrier från lantbruk till teknologi. Dess landskap består av berg, regnskogar och pittoreska stränder, Asien besitter en skönhet som inte går att finna på något annat ställe. Tack vare dess rikliga hav är just sydöstra Asien en ideal plats för saltvattenfiske, man kan finna många olika arter simmandes i dessa hav och de har därför även blivit en källa för den lokala befolkningen att hitta sin föda.

En stor variation

I Malaysia hittar man många olika platser för saltvattenfiske är optimalt, Port Dickson är en av dessa stället. Placerat nära Kuala Lumpur är det känt för sin barrerad, diamant och jätte makrill, dessutom kan man här fiska havsgös. Jarak Island är en ideal plats för att meta cobia och hundtandstonfisk, men det är så klart fullt av en hel drös andra arter också. Är man ute efter lätt metning och havsbotten fiske kan man ta sig till Tioman Island, där finns barracudan och makrillen redo för att nappa. Vill man istället få tag på pelagiska arter så som den gulfenade tonfisken bör man ta sig till Tukun Perak, det är dessutom en perfekt plats för den som är sugen på saltvatten fiske. Vill man ta sig an utmaningen att fånga in världens snabbaste fisk så bör man bege sig till Kuala Rompin, här kan man under säsongen juli – oktober försöka få en sådan fisk på kroken.

Vackra öar

Ett stenkast från Malaysia ligger den vulkanrika regionen Indonesien, här är den oändliga kusten perfekt för saltvattenfiske. Västra Papua är ett idealiskt ställe för de som är sugna på att dra upp lite tonfisk och om man vill testa på lite djupare fiske är Maluku med sina djup fantastiskt, här kan man fiska en mängd olika arter på upp till 5000 meters djup. Makrill och blåfisk simmar i vattnet runtom ön Karimunjawa, här är fisket både vackert och lönsamt. De blåa vattnet sträcker sig långt och fisket blir extra avkopplande, denna miljö slår de flesta när det kommer till ställen att fiska på. De två tvillingöarna Karimunjawa och Kemujan är nästan som siamesiska tvillingar, man kan gå mellan de två öarna via den korta bro man byggt upp mellan dem. Vill man hellre fiska vid andra öar eller kanske uppleva andra öar också när man ändå är på denna ultimata fiskeresa så kan man besöka Mentawai Islands i västra Sumatra. Här kan man fiska arter som jätte makrill, goliatgrouper och röd snapper, dessa bland många fler kanske man ska säga då fisket är rikt här.

Noll tolerans

Viktigt att veta är dock att illegalt fiske inte tolereras i Indonesien, när det sista av Bandit 6 tjuvjakts fartygen sprängdes. Man gjorde detta som en avskräckande manöver för andra. Man får röra sig fritt i resten av världen, men kommer man till Indonesien med avsikt att fiska illegalt är det denna konsekvens man får ta. Man kan inte kompromissa när det gäller fiske på det sättet som inte kommer ta slut om inte någon ryter ifrån ordentligt.